Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Introductie
Navigatietips
Rondleiding
Archief

  Waar zijn onze buren..?
Er zijn nog miljarden andere hemellichamen in de kosmos. Hoeveel daarvan zijn (ook) bewoond?
 
< Rosette-nebula

Een van de grote vraagstukken van deze tijd: Zijn wij aardbewoners de enige intelligente levensvorm in de kosmos, of zijn er nog andere werelden met een beschaving..?
Een officieel antwoord op deze vraag hebben we nog niet, terwijl we daar op allerlei manieren toch al heel erg lang mee bezig zijn. In een boot de oceaan oversteken in de hoop een nieuw werelddeel tegen te komen is toch wat anders dan in een ruimteschip de melkweg doorkruisen, om het nog maar een beetje 'dicht bij huis' te houden. Want zelfs onze eigen kosmische 'provincie' onderzoeken is al niet eens mogelijk met onze huidige aardse technologie.

Is onze technologische ontwikkeling nog zo primitief of is er nog zoveel te ontdekken..? Wellicht beide. In ons menselijke evolutieproces van vele duizenden jaren zijn we pas de laatste eeuw bezig met technologische ontwikkeling. We komen dus eigenlijk nog maar net kijken op dit gebied. Toch is het niet ondenkbaar dat reizen a la 'Startrek' in de verre toekomst mogelijk zullen zijn. Uiteindelijk wordt de meeste 'science fiction' ooit realiteit. En tegen die tijd hebben we dan ongetwijfeld kennis gekregen van kosmische technologie, naast onze huidige aardse technologie.

De vraag waarom we zo graag willen weten of we de enige 'levende planeet' zijn in de kosmos is een stuk gemakkelijker te begrijpen. Van nature is de mens nieuwsgierig, leergierig en spiritueel ingesteld en we proberen alles te doorgronden wat ons bezighoudt. De vraag hoe het leven op aarde ontstaan is staat dan ook hoog op het lijstje. Want als je dat eenmaal begrepen hebt dan is er meteen weer een onnoemelijke hoeveelheid nieuwe stof tot nadenken. En veel daarvan heeft meer te maken met spiritualiteit dan met wetenschap. Waar komen we vandaan?, Waarom leven we op deze planeet?, In hoeverre speelt 'toeval' een rol?, En zo niet, wat en waar is dan de bron van dit alles?, Wat is onze eigen rol in het grote geheel?, enz..

Wat op deze kleine planeet 'Aarde' in het melkwegstelsel is gebeurd kan natuurlijk ook elders op de planeet 'X' in een ander stelsel gebeuren. En dan zouden we toch verre buren kunnen hebben..
Maar ook zonder te begrijpen hoe het leven op aarde is ontstaan lijkt het logisch om te veronderstellen dat er elders in de kosmos nog meer bewoonde werelden zijn. De planeet aarde en zijn omgeving is helemaal niet uniek. Er zijn vele stelsels waar vergelijkbare omstandigheden kunnen zijn. Bovendien bestaat leven in vele variëteiten, perfect afgestemd op de leefomstandigheden en de natuurlijke omgeving. Het klinkt daarom zelfs onlogisch om te veronderstellen dat wij aardbewoners, ca. 6 miljard in aantal, de enige intelligente bewoners van de totale kosmos zijn. Alsof het allemaal alleen om ons draait.. Dat is overigens niet te hopen want we hebben nog steeds niet helemaal door hoe we met elkaar moeten omgaan.., en met onze leefomgeving..

  Hoe dan ook, de zoektocht naar buitenaardse beschavingen gaat onverminderd door, ook al zijn onze mogelijkheden daarvoor beperkt. Voor dat doel zijn zelfs vele projecten gestart die door particuliere geïnteresseerden in stand gehouden worden. Een bekende op dit terrein is het wereldwijde SETI project, waarbij de vele deelnemers via het internet gezamenlijke computercapaciteit ter beschikking stellen om 'ruimte-informatie' te interpreteren onder het motto: 'vele kleintjes maken één grote'. Over nieuwsgierigheid gesproken..

Gezien het relatief prille stadium van onze ruimtetechnologie lijkt het echter toch waarschijnlijker dat eventuele medebewoners van de kosmos ons eerder gevonden hebben dan andersom. De aarde (en zijn bewoners) zijn in astronomische termen tenslotte nog 'erg jong'. En als de dag eens komt dat onze buren hun opwachting maken dan is natuurlijk de grote vraag wat hun bedoelingen zijn. Als we afgaan op de meeste films die we zelf in de loop der tijd daarover gemaakt hebben dan belooft dat niet veel goeds. Gelukkig zijn dat slechts onze eigen angsten die we projecteren in deze films. Immers, bezoekers die zóver ontwikkeld zijn dat ze in staat zijn om naar onze planeet te reizen, zullen ongetwijfeld op een andere manier denken en zeker niet komen om 'oorlogje te spelen'.

In dit verband zou u ook de doorgegeven tekst eens moeten lezen die we enige tijd geleden over dit onderwerp hebben ontvangen. Daarin wordt onder andere ingegaan op de motieven van een kosmisch 'burenbezoek' en onze rol daarin. Tussen de regels door is ook te lezen dat zo'n bezoek niet zozeer door 'als' gekenmerkt wordt, maar meer door 'wanneer'..
Klik hier om dit automatisch schrift te lezen.


Actueel..

Nieuwe teksten worden doorlopend toegevoegd. In het onderstaande overzicht vindt u links naar de laatste publicaties.
Recent toegevoegd...
Categorie___ Tekstlink
Bewustwording 10.07.05
Engelen & gidsen 26.07.05

-

10.08.05
Indianen wijsheid 31.07.05
Leven & dood   14.07.05

-

14.07.05

-

14.08.05
Liefde/vriendsch. 10.07.05
Oorlog 24.07.05

-

24.07.05
Overig 08.08.05
Tweelingzielen 31.07.05

-

14.08.05

 

Suggesties..,
Opmerkingen..?

We zien ze graag bij
,
het gastenboek,
of het mailadres.

Dank voor uw reactie.

   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top


Eerdere startpagina's kunt u nog bekijken via het archief.

 


++archief++      pagina gepubliceerd in augustus 2005      ++archief++


 

 

 
 

Copyright © 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved

  Laatste update:
  18 aug 2005