Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Thema:
  Leven & dood
  Vorige pagina
 

Over dit thema

  Andere thema's
  Woordenlijst
  Rondleiding
   
  Kies een jaar
  en datum:
   _-2002__
  __2004__
  __2005__
  __2006__
  __2007__
  __2008__
  __2009__
  __2010__
  __2011__
  __2012__
  __2013__
  __2014__
  __2015__
  __2016__
  __2017__
  __2018__
  __2019__
  __2020__
  __2021__
  __2022__
  __2023__
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
Leven en... nog meer leven!

Dit is misschien een wat vreemde titel voor een sectie die over leven en dood gaat. Toch is dat niet zo vreemd als u probeert om een van de grootste mysteries in het leven vanuit een ander perspectief te zien. Een voorstelling vanuit een groter geheel, over een langere periode dan de tijd waar u zich bewust van bent.
Dat is helaas een moeilijke opgave voor ons mensen omdat ons begrip van dingen doorgaans eindigt bij de grenzen van wat we ons kunnen herinneren of wat we kunnen uitzoeken. En daar zit meteen het grootste probleem: we kunnen het niet controleren.

Maar het feit dat we iets niet kunnen controleren betekent natuurlijk niet dat het niet zo zou kunnen zijn. Met andere woorden: de stelling dat het leven niet eindigt bij het sterven, maar in een andere vorm gewoon doorgaat, kan niet bevestigd worden, maar ook niet weerlegd. Hetzelfde geldt voor het omgekeerde: het leven eindigt bij het sterven en daarna is er niets meer. Ook hiervoor geldt dat we niet kunnen controleren of dat waar is of niet..

Gelukkig zijn we niet alleen van de wetenschap afhankelijk om ons een idee te geven over het leven en daarna. De meest sprekende voorbeelden hiervoor zijn de verhalen van de mensen die korte tijd 'dood' geweest zijn en toch weer terugkwamen in dit leven. Zij vertellen vaak over hun stervenservaring op min of meer dezelfde manier. 'Sterven in het ene leven is geboren worden in het volgende'.
En dan zijn er nog de voorbeelden van kinderen die spontaan dingen uit hun 'vorige leven' herinneren, waarbij details soms nog controleerbaar zijn in de huidige tijd.
 
 
Ook het Skyletters web is geheel opgebouwd uit teksten die door mensen zijn 'gemaakt' die niet meer tussen ons leven maar in een andere dimensie. En in die andere dimensie hebben ze kennelijk een erg goed zicht op onze 'aardse dimensie', getuige de vele teksten. Ook de betrokkenheid met de gang van zaken op onze aarde is iets wat telkens ter sprake komt. Daaruit blijkt in ieder geval dat er een duidelijke band is tussen de mensen in het aardse leven en degenen in het volgende, alsof het bij elkaar hoort!

Klik eens op een paar links naar de teksten die hiermee te maken hebben en geef uw eigen ideeŰn vorm. Er zijn teksten bij die een tipje van de sluier oplichten over de achtergronden van het stervensproces maar ook over de betekenis en onze wijze van 'ervaren', waardoor sommigen ook geschikt zijn als rouwtekst of kunnen helpen bij rouwverwerking.

Zoeken..
Het is mogelijk om met behulp van een zoekmachine alle documenten binnen deze site te doorzoeken op een bepaald woord of woordcombinatie. Via de volgende link komt u bij de zoekpagina.
 


 

   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top
rouw rouwen rouwtekst rouwteksten rouwverwerking dood sterven overlijden overgaan over gaan overgang zelfdoding zelfmoord moord  
 
 

Copyright ę 2002-2024

www.skyletters.net
all rights reserved