Boeddha, het symbool voor de ontwikkelende mens..

 
 DHTML JavaScript Menu By Milonic ...berichten uit de sterren...
   

Planeet Aarde, het schoolplein van de ontwikkelende mens..

   
  Verwante
     pagina's
Vorige pagina
Navigatietips 

   
  Inschakelen:
     [F11]
   
  Uitschakelen:
     [F11]
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Schermweergave..
De wijze waarop websites zichtbaar gemaakt worden is niet alleen afhankelijk van de webmaster maar ook van de aard en instellingen van uw computer en beeldscherm. Over het algemeen gaat dat wel goed maar bezoekers die met een relatief klein beeldscherm werken hebben het nadeel dat er maar een beperkt gedeelte van de webpagina zichtbaar is. Om de inhoud van de gehele pagina te kunnen lezen moet er dan veel heen en weer 'gescrolld' worden. De pagina's van Skyletters.net zijn zodanig ontworpen dat de breedte geen vast gegeven is. De pagina's zijn in zekere mate 'samendrukbaar' om te voorkomen dat u ook nog in de breedte zou moeten scrollen bij lage schermresoluties. Toch zullen velen de wens delen om met dezelfde apparatuur méér van de webpagina op het scherm te kunnen zien. Daarmee ontstaat immers meer overzicht en duidelijkheid.

Tips en trucs voor degenen die méér willen..
Er zijn een aantal opties om uw schermweergave te optimaliseren, mede afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. De onderstaande mogelijkheden zijn in volgorde van eenvoud gesorteerd. Afhankelijk van de door u gebruikte browser hebben deze mogelijkheden meer of minder effect. Probeer ze uit met uw systeem en gebruik wat u prettig vindt.

Functietoets [F11]..
U kunt een groot gedeelte van de informatievelden in uw browservenster 'missen' en daarmee schermruimte vrijmaken voor de webpagina. Druk maar eens op uw keyboardtoets [F11]. U zult zien dat de webpagina veel 'ruimer in z'n jasje' komt te zitten. Door nogmaals op [F11] te drukken schakelt u weer terug naar de standaardweergave. Deze functie werkt in alle browsers en is bijzonder effectief.
 
Voor de perfectionisten..
Hieronder zijn een aantal verlooptinten opgenomen die als hulpmiddel kunnen dienen voor een optimale contrast- en helderheidinstelling op uw monitor. De meest eenvoudige manier om snel een goede instelling te krijgen is als volgt:
1. Stel uw contrastregelaar op maximum;
2. Stel uw helderheidregelaar zodanig dat alle grijze vlakken een unieke kleur hebben. Dat betekent dat er een kleurverschil zichtbaar moet zijn tussen de naast elkaar liggende vlakken, ook al is dat gering. Indien er op meerdere plaatsen geen verschil zichtbaar is tussen 'buurvlakken' stel dan uw contrastregelaar een beetje terug en doe de instelling opnieuw. Indien uw monitor ook de mogelijkheid heeft om de kleurbalans in te stellen dan kunt u de onderste kleurenbalk gebruiken. Ook daarbij geldt: er moet verschil zichtbaar zijn tussen twee naast elkaar gelegen kleurvlakken. U dient echter eerst de best mogelijke zwart-wit instelling uit te voeren.
 
                             

                             
   
Quick
links 
 

Naar de vorige pagina..

 

Naar de hoofdindex..

 

Naar de zoekpagina..

 

Schrijf of lees in het gastenboek..

 

Zet www.skyletters.net bij uw favorieten..

 

Naar de startpagina..

 

Achtergrondmuziek inschakelen..

 

Achtergrondmuziek uitschakelen..

 
   

 

 

 

Naar de bovenzijde van de pagina..

top
   
 
 

Copyright © 2002-2023

www.skyletters.net
all rights reserved